Rețete Culinare Bio

Ingrediente bio

În rețetele de pe site-ul nostru încercăm să folosim cât mai multe ingrediente bio. Dorim să promovăm utilizarea lor în preparea diverselor bucate.

Ce înseamnă însă aliment, hrană sau ingredient bio sau organică?

Răspunsul e relativ simplu: ingrediente bio reprezintă acele alimente provenite din agricultură bio.

Agricultura ecologică este cea care întărește biodiversitatea și pune în prim plan echilibrul ecologic. Acest lucru înseamnă că nu se intervine cu substante chimice, pesticide sau fertilizatori chimici asupra procesului din agricultură prin care planta, fructul sau leguma respectivă ajunge la maturitate.

Este permisă folosirea anumitor pestice organice în anumite cazuri.

Deasemenea după recoltare, aceste alimente nu sunt sterilizate prin procesul de iradiere. Nu sunt folosiți solvenți industriali și nici nu sunt tratate la exterior. Aceste ingrediente nu conțin aditivi sintetici și nici nu implică folosirea organismelor modificate genetic.

Există o certificare specială pentru producătorii din diverse zone, cum ar fi Comunitatea Europeană, Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia, pentru a-și vinde produsele ca și alimente certificate bio sau organice.

Ingredient bio poate fi un măr sau strugure. Fructul sau leguma nu a fost supus(ă) niciunui tip de tratament chimic în timpul creșterii lui în livadă, respectiv vie. Și nici tratat după recoltare.