Aperitive

fasole boabe făcăluită / bătută

Aperitivul sau antreul este un fel de mâncare ce se servește la deschiderea mesei și constă în diferite sortimente de alimente, în funcție de zonă sau țară, alimente servite reci sau calde.
De multe ori găsim la restaurante, în meniuri, denumiri pentru apertive din alte limbi, cum ar fi starter din engleza (i se mai spune și appetizer în engleză) sau chiar snack.

Dacă ne gândim la francezul aperitif, asociat de multe ori francezului digestif (in limba romană digestiv), semnifică o băutură alcoolică ce se bea înainte de masă pentru a stimula pofta de mâncare. Din cadrul băuturilor care sunt considerate aperitive ca și băuturi fac parte căpsunata, afinata, țuica, pălinca, strugurata, vișinata, cireșata.

Același lucru e valabil și pentru aperitivele clasice din cadrul alimentelor solide. Ele sunt folosite pentru a stimula apetitul și sunt servite înainte de un fel principal. Poate fi un sandwich cu o cremă de brânză sau o cremă de fasole bătută sau ciuperci umplute.

Drob cu legume si ciuperci

Drob cu legume si ciuperci

  • 1h
  • medie
  • 13 ingrediente
Pârjoale cu ciuperci la cuptor

Pârjoale cu ciuperci la cuptor

  • 1h
  • redusa
  • 10 ingrediente

Fasole boabe făcăluită

  • 2h
  • medie
  • 10 ingrediente

Ruladă cu urdă şi mărar

  • 1h 15min
  • medie
  • 8 ingrediente

Cremă brânză cu mărar

  • 20min
  • redusa
  • 4 ingrediente

Salată de icre de ştiucă (crap)

  • 20min
  • redusa
  • 6 ingrediente
Vinete cu smântână şi usturoi

Vinete cu smântână şi usturoi

  • 1h
  • redusa
  • 5 ingrediente
Aperitiv cu pui

Aperitiv cu pui

  • 1h 20min
  • medie
  • 11 ingrediente