Rețete Culinare Bio

Aperitive

fasole boabe făcăluită / bătută

Aperitivul sau antreul este un fel de mâncare ce se servește la deschiderea mesei și constă în diferite sortimente de alimente, în funcție de zonă sau țară, alimente servite reci sau calde.
De multe ori găsim la restaurante, în meniuri, denumiri pentru apertive din alte limbi, cum ar fi starter din engleza (i se mai spune și appetizer în engleză) sau chiar snack.

Dacă ne gândim la francezul aperitif, asociat de multe ori francezului digestif (in limba romană digestiv), semnifică o băutură alcoolică ce se bea înainte de masă pentru a stimula pofta de mâncare. Din cadrul băuturilor care sunt considerate aperitive ca și băuturi fac parte căpsunata, afinata, țuica, pălinca, strugurata, vișinata, cireșata.

Același lucru e valabil și pentru aperitivele clasice din cadrul alimentelor solide. Ele sunt folosite pentru a stimula apetitul și sunt servite înainte de un fel principal. Poate fi un sandwich cu o cremă de brânză sau o cremă de fasole bătută sau ciuperci umplute.

Rețete culinare bio din Aperitive

Drob cu legume și ciuperci

Drob cu legume și ciuperci

  • 1h 10min
  • 12 ingrediente
Fasole boabe făcăluită

Fasole boabe făcăluită

  • 1h 30min
  • 10 ingrediente
Ruladă cu urdă şi mărar

Ruladă cu urdă şi mărar

  • 7h 13min
  • 8 ingrediente
Cremă brânză cu mărar

Cremă brânză cu mărar

  • 10min
  • 4 ingrediente
Salată de icre de ştiucă

Salată de icre de ştiucă

  • 15min
  • 6 ingrediente