Acasă / Ingredient / mere
mere
Mărul este un fruct dulce, dulce acrișor, produs de un pom cu același nume (latină Malus domestica).
Merii sunt cultivați la nivel global și face parte din familia Rosaceae.
Se cunosc între 44 și 55 de soiuri de meri, sub formă de pomi sau arbuști.
Mărul este originar din Asia Centrală, unde încă se mai găsește originalul măr Malus sieversii.
Merii au crescut de mii de ani atât în Asia, cât și în Europa, iar în America de Nord au fost aduși de către coloniștii europeni.
Fructul de măr reprezintă un complex de vitamine A, B, C, D, E și K, acid folic, niacină, este redus în calorii bogat în fibre, antioxidanți.
Privit ca și aliment, mărul este asociat cu risc mai mic pentru diverse boli grave, cum ar fi diabetul sau cancerul.
Este recomandat să folosiți mere ecologice, pentru că acestea nu conțin produse chimice și astfel veți evita ingerarea lor in organism.
Aceste mere ecologice/bio nu sunt cultivate industrial, folosind tratamente și îngrășăminte chimice, ci organic. Cultivarea organică a merelor și nu numai reprezintă folosirea unor ingrediente naturale și îngrășăminte organice.
Dacă dorim să cumpărăm mere ecologice de la piață, bineînțeles că nu avem o certitudine că ele sunt bio, însă există câteva metode de a filtra comercianții:
Dacă dorim să cumpărăm mere din magazin, acolo, de cele mai multe ori, există pe etichetă sau lădița în care sunt vândute un timbru cu mențiunea ecologic sau organic. Există un cod din 5 cifre, cod care începe cu cifra 9. Acest lucru atestă faptul ca merele provin din cultură organică/ecologică și nu au fost folosite pesticide sau îngrășăminte chimice.
În orice caz evitați merele și fructele în general care au cod ce începe cu litera 8. Acest lucru înseamnă că este un fruct modificat genetic.