fierbere

Fierberea este o metodă dietetică de preparare a alimentelor.
Datorită faptului că mulți nutrienți ajung în apă, este important ca supa/zeama rezultată să fie folosită la alte tipuri de preparate.

Deși e considerată o metoda dietetică, nu e si cea mai sănătoasă, fiindcă foarte multe vitamine și minerale se pierd, deoarece fierberea se face la o temperatură înaltă și pentru mult timp, iar nutrienții sunt solubili în apă.

Această metoda este folosită în special la supe, ciorbe.

Rețete ce folosesc metoda de gătire prin fierbere

Ardei capia copţi cu suc de roşii

  • 1 zile
  • redusa
  • 5 ingrediente

Colivă tradițională

  • 2h
  • medie
  • 11 ingrediente

Drob cu legume si ciuperci

  • 1h
  • medie
  • 13 ingrediente

Supă cremă de chimen

  • 45min
  • redusa
  • 11 ingrediente

Fasole boabe făcăluită

  • 2h
  • medie
  • 10 ingrediente

Tarte cu fructe

  • 1h 30min
  • medie
  • 9 ingrediente

Cartofi cu rozmarin

  • 1h 10min
  • medie
  • 9 ingrediente