Borş de perişoare

13
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

planșetă lemn
cuțit francez
oală
aragaz

Ingrediente

0 / 13 ingrediente
  • 1 os de vacă (opţional)
  • 1/2kg carne tocată de pasăre sau vită
  • 2 ouă
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mare
  • 1 păstârnac mic
  • 1/2 ţelină mică
  • 2 linguri orez
  • 2-3 roşii (se opăresc şi se decojesc)
  • borş
  • pătrunjel şi leuştean
  • 2-3 linguri smântână

Preparare perișoare

0 / 4 pași
  1. Orezul se spală și se lasă puțin la umflat.
  2. Se amestecă carnea cu orezul, sare după gust și verdețuri.
  3. Se adaugă 2 ouă și o lingură de făină și se amestecă bine.
  4. Se fac din acest amestec niște perișoare și se pun în apă când clocotește (pentru a fi perisoarele cat mai uniforme se ia din compozitie cu o lingurita)

Preparare borș

0 / 6 pași
  1. Dacă aveți un os de vită, fierbeți acel os, dacă nu, atunci lăsați 2-3 litri de apă la fiert.
  2. Se pun perișoarele făcute mai sus.
  3. Zarzavatul se curăță, se spală și se toacă cuburi mici.
  4. Se pun in oala toate zarzavaturile cu exceptia rosiilor care se adauga dupa ce e fiert morcovul.
  5. Se adauga bors si sare dupa gust, iar cand e gata de fiert se pune patrunjel si leustean verde.
  6. La sfârşit, când borşul e gata, se poate drege cu smantana si 1 ou. Se pune smantana cu oul intr-un castron si se amesteca repede adaugand cate un pic de bors ferbinte.Cand s-a umplut castronul se toarna in oala si se amesteca repede.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.