Se amestecă carnea cu orezul, sare după gust și verdețuri.
Se adaugă 2 ouă și o lingură de făină și se amestecă bine.
Se fac din acest amestec niște perișoare și se pun în apă când clocotește (pentru a fi perisoarele cat mai uniforme se ia din compozitie cu o lingurita)
Preparare borș
0/
6 pași
Dacă aveți un os de vită, fierbeți acel os, dacă nu, atunci lăsați 2-3 litri de apă la fiert.
Se pun perișoarele făcute mai sus.
Zarzavatul se curăță, se spală și se toacă cuburi mici.
Se pun in oala toate zarzavaturile cu exceptia rosiilor care se adauga dupa ce e fiert morcovul.
Se adauga bors si sare dupa gust, iar cand e gata de fiert se pune patrunjel si leustean verde.
La sfârşit, când borşul e gata, se poate drege cu smantana si 1 ou. Se pune smantana cu oul intr-un castron si se amesteca repede adaugand cate un pic de bors ferbinte.Cand s-a umplut castronul se toarna in oala si se amesteca repede.
Recomandări
Se poate folosi pentru perișoare și carne tocată de porc slabă.
Perișoarele se pot face și fără orez, mai ales cele din carne de porc sau pasăre.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.