Se pune într-o cratiță 1 litru de apă și se pune pe foc.
După ce a dat apa în fiert se pune orezul și se lasă 2 minute să fiarbă.
Se strecoară orezul și se pune la fiert în laptele clocotit (trebuie să clocotească în prealabil).
Se adaugă 150g zahăr, un vârf cuțit sare și scorțișoara.
Se curăță merele și se taie felii.
Se caramelizează 50g de zahăr în baie de apă/bain-marie.
Se adaugă untul peste zahăr.
Se unge vasul yena cu unt.
Se pune câte un strat de orez, un strat de felii de mere, intercalat, repetându-se procedeul până terminăm orezul.
Se bagă în cuptorul încins și se lasă 30 minute la 180 grade.
Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
Se servește rece. Puteți să o puneți la frigider pentru a fi mai răcoroasă.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.