Se taie găina în porții, se spală și se opărește bine.
Se pune într-o oală bucățile de carne cu 4 litri de apă.
Se pune oala pe foc, la fiert.
Se ia spuma cu ajutorul unei spumiere, atunci când ea se formează deasupra.
Se lasă carnea să fiarbă la foc mic timp de 1 sau 2 ore. În acest timp una sau două ape se aruncă. E bine ca atunci când puneți apă proaspătă, să fie în prealabil fiartă separat, în alt vas.
În paralel se curăță legumele, exceptând roșiile, care se spală și se toacă mărunt pe planșeta de lemn.
Aceste legume de la pasul anterior se adaugă în oală în momentul în care găina este aproape fiartă.
Roșiile se spală și ele și se dau pe răzătoare. Ele se adaugă ceva mai târziu decât celelalte legume. Motivul este că dacă le adaugăm în același timp, atunci restul legumelor nu vor mai fierbe corespunzător.
Separat, pe alt ochi de la plită, se fierbe borșul.
Când carnea și zarzavatul sunt fierte, se adaugă borșul fierbinte, după gust. Deasemenea puneți și sare, după gust.
Se adaugă tăițăii de casă, fierți și iei separat, pe un alt ochi de la plită.
Se mai dă ciorba într-un clocot și se oprește focul.
Pe planșeta de lemn se toacă leuștean care se adaugă peste ciorbă și se pune capacul peste oală.
Se așteaptă 30 minute ca aroma leușteanului să pătrundă în ciorbă, după care se poate servi.
Acest website folosește cookies pentru a facilita o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării pe situl nostru confirmați acceptul Dvs. Puteți citi mai multe despre cookies, dar și despre politica de confidențialitate.Sunt de acord