Ciorbă de găină

5/5 1

/ 5. vot(uri)

9
ingrediente
>9
porții
  • Timp Total 2 ore 30min
  • Complexitatemedie
  • Prepararea în 14 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Puteți folosi acești tăițăi de casă la ciorba de găină.

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Oală de 5 litri. Veți mai avea nevoie și de alte cratițe sau oale pentru a fierbe separat borșul și tăițăii/pastele de casă.

Ingrediente

0 / 9 ingrediente
  • 1 găină fără piept şi picioare
  • 1 ceapă
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstârnac mic
  • 1 felie ţelină
  • 1 ardei gras
  • 2-3 roşii
  • 1 litru borş
  • 1 ou şi făină pentru tăiţei

Preparare

0 / 14 pași
  1. Se taie găina în porții, se spală și se opărește bine.
  2. Se pune într-o oală bucățile de carne cu 4 litri de apă.
  3. Se pune oala pe foc, la fiert.
  4. Se ia spuma cu ajutorul unei spumiere, atunci când ea se formează deasupra.
  5. Se lasă carnea să fiarbă la foc mic timp de 1 sau 2 ore. În acest timp una sau două ape se aruncă. E bine ca atunci când puneți apă proaspătă, să fie în prealabil fiartă separat, în alt vas.
  6. În paralel se curăță legumele, exceptând roșiile, care se spală și se toacă mărunt pe planșeta de lemn.
  7. Aceste legume de la pasul anterior se adaugă în oală în momentul în care găina este aproape fiartă.
  8. Roșiile se spală și ele și se dau pe răzătoare. Ele se adaugă ceva mai târziu decât celelalte legume. Motivul este că dacă le adaugăm în același timp, atunci restul legumelor nu vor mai fierbe corespunzător.
  9. Separat, pe alt ochi de la plită, se fierbe borșul.
  10. Când carnea și zarzavatul sunt fierte, se adaugă borșul fierbinte, după gust. Deasemenea puneți și sare, după gust.
  11. Se adaugă tăițăii de casă, fierți și iei separat, pe un alt ochi de la plită.
  12. Se mai dă ciorba într-un clocot și se oprește focul.
  13. Pe planșeta de lemn se toacă leuștean care se adaugă peste ciorbă și se pune capacul peste oală.
  14. Se așteaptă 30 minute ca aroma leușteanului să pătrundă în ciorbă, după care se poate servi.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.