Borș pentru acrit ciorbe

6
ingrediente
>9
porții
Notă timp*: 2 zile de așteptare

Ustensile necesare

ceașcă
lingură de lemn
aragaz
oală mare

Ingrediente

0 / 6 ingrediente
  • 1kg tărâţe de grâu
  • 2 ceşti mari de mălai
  • 3 kg huşte
  • 8 litri apă clocotită
  • 2-3 crenguţe de vişin cu frunze
  • 2 crenguţe de cimbrişor de câmp

Preparare

0 / 10 pași
  1. Se pune într-o oală mare de inox tărâţa cu mălaiul
  2. Se toarnă 2kg huşte şi se amestecă bine până ce se umezeşte tărâţa cu mălaiul.
  3. Dacă nu s-au umezit se mai adaugă puţin borş, dacă aveţi borş, daca nu, atunci apa rece.
  4. Se pun crenguţele de vişin şi cimbrişor.
  5. Se toarnă apa clocotită în oală peste tărâţe şi se amestecă bine.
  6. Se acoperă şi se înfăşoară oală într-o pătură pentru a fermenta.
  7. După 12 ore se adaugă şi restul de huşte şi iarăşi se amestecă.
  8. Se gustă după o zi dacă s-a acrit  borşul rezultat şi se scurge.
  9. Se vor păstra huşte pentru următoarea tură de borş.
  10. Dacă s-a acrit bine, peste huştele rămase se poate turna iarăşi apă clocotită de 1-2 ori.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.