Se pune într-o oală mare de inox tărâţa cu mălaiul
Se toarnă 2kg huşte şi se amestecă bine până ce se umezeşte tărâţa cu mălaiul.
Dacă nu s-au umezit se mai adaugă puţin borş, dacă aveţi borş, daca nu, atunci apa rece.
Se pun crenguţele de vişin şi cimbrişor.
Se toarnă apa clocotită în oală peste tărâţe şi se amestecă bine.
Se acoperă şi se înfăşoară oală într-o pătură pentru a fermenta.
După 12 ore se adaugă şi restul de huşte şi iarăşi se amestecă.
Se gustă după o zi dacă s-a acrit borşul rezultat şi se scurge.
Se vor păstra huşte pentru următoarea tură de borş.
Dacă s-a acrit bine, peste huştele rămase se poate turna iarăşi apă clocotită de 1-2 ori.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.