Ardei umpluţi cu nucă

  • Timp1h 30minmin
  • Complexitatemedie
  • Prepararea în 6 5 pași
  • Imprimărețeta

Ustensile necesare

tocător de lemn
tigaie
oală
lingură de lemn
cuptor

Ingrediente

0 / 13 ingrediente
  • 4 cepe
  • 2 morcovi de mărime potrivită
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 felie țelină sau 1 bucată țelină mica
  • 2-3 linguri bulion sau 1/2kg suc de roșii
  • 100-150ml ulei
  • 250g orez
  • 100g nucă măcinată
  • 12-14 ardei grași
  • 6 roșii
  • 1/2kg suc de roșii
  • sare și piper după gust

Preparare compoziție

0 / 6 pași
  1. Se toacă ceapa pe tocător și se pune într-o tigaie cu uleiul.
  2. Se rad toate rădăcinoasele și se pun peste ceapă.
  3. Când sunt călite bine se adaugă bulionul sau 1/2kg de suc de roșii.
  4. Se alege orezul, se spală bine și se pune in tigaie.
  5. Se mai lasă 1-2 minute după care se stinge focul.
  6. Se pune nuca, sare și piper după gust și se amestecă bine.

Preparare ardei umplut

0 / 5 pași
  1. Se pune umplutura facută la pasul anterior în fiecare ardei gras.
  2. După ce ați umplut ardeiul, în capătul lui se pune o felie de roșie sau o roșie cherry.
  3. Se așează ardei pe verticală într-o oală.
  4. Se toarnă peste ei apă, suc de roșii, 3 linguri de ulei și un praf de sare.
  5. Se introduce oala la cuptor pentru 1h si 15 minute, la 150 grade.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.