Ciorbă cu perişoare din peşte

14
ingrediente
8
porții

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Oala să fie de 5 litri.
tocător de lemn
cuțit
răzătoare
mașină de tocat
oală
aragaz

Ingrediente

0 / 14 ingrediente
  • 1kg peşte cu oase puţine (şalău ,somn)
  • 0,5l borş sau mai mult dacă nu e acru tare
  • 2 ouă şi puţin miez de pâine
  • 1 lingură faină
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei
  • 1 roşie
  • 2-3 linguri ulei
  • leuştean
  • sare

Preparare

0 / 10 pași
  1. Se curăță și se spală legumele bine.
  2. Se toacă ceapa, iar rădăcinoasele se dau pe răzătoarea mare.
  3. Se călesc bine în ulei, se sting cu 2 litri de apă și se lasă sa fiarbă.
  4. Când clocotește se adaugă ardeiul tocat și rosia data pe răzătoare.
  5. Când sunt fierte legumele se adaugă borș după gust și se potrivește de sare.
  6. Peștele se curătă, se spală, se îndepartează capul și oasele și se toacă cu mașina de tocat.
  7. Se amestecă carnea tocată cu 2 ouă, cu puțin miez de paine, făină, sare și verdeturi tocate.
  8. Se fac din compozitie perișoare mici și se pun pe un fund de lemn umed.
  9. Se pun perișoarele în ciorbă când clocotește (după ce s-a pus borșul).
  10. După 10 -15 minute de fierbere se pune leușteanul tocat și se oprește focul.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.