Ciorbă cu perişoare din peşte

5/5 1

/ 5. vot(uri)

14
ingrediente
8
porții
  • Timp Total 1 ore 15min
  • Complexitatemedie
  • Prepararea în 10 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Oala să fie de 5 litri.

Ingrediente

0 / 14 ingrediente
  • 1kg peşte cu oase puţine (şalău ,somn)
  • 0,5l borş sau mai mult dacă nu e acru tare
  • 2 ouă şi puţin miez de pâine
  • 1 lingură faină
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei
  • 1 roşie
  • 2-3 linguri ulei
  • leuştean
  • sare

Preparare

0 / 10 pași
  1. Se curăță și se spală legumele bine.
  2. Se toacă ceapa, iar rădăcinoasele se dau pe răzătoarea mare.
  3. Se călesc bine în ulei, se sting cu 2 litri de apă și se lasă sa fiarbă.
  4. Când clocotește se adaugă ardeiul tocat și rosia data pe răzătoare.
  5. Când sunt fierte legumele se adaugă borș după gust și se potrivește de sare.
  6. Peștele se curătă, se spală, se îndepartează capul și oasele și se toacă cu mașina de tocat.
  7. Se amestecă carnea tocată cu 2 ouă, cu puțin miez de paine, făină, sare și verdeturi tocate.
  8. Se fac din compozitie perișoare mici și se pun pe un fund de lemn umed.
  9. Se pun perișoarele în ciorbă când clocotește (după ce s-a pus borșul).
  10. După 10 -15 minute de fierbere se pune leușteanul tocat și se oprește focul.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.