Se toacă ceapa, iar rădăcinoasele se dau pe răzătoarea mare.
Se călesc bine în ulei, se sting cu 2 litri de apă și se lasă sa fiarbă.
Când clocotește se adaugă ardeiul tocat și rosia data pe răzătoare.
Când sunt fierte legumele se adaugă borș după gust și se potrivește de sare.
Peștele se curătă, se spală, se îndepartează capul și oasele și se toacă cu mașina de tocat.
Se amestecă carnea tocată cu 2 ouă, cu puțin miez de paine, făină, sare și verdeturi tocate.
Se fac din compozitie perișoare mici și se pun pe un fund de lemn umed.
Se pun perișoarele în ciorbă când clocotește (după ce s-a pus borșul).
După 10 -15 minute de fierbere se pune leușteanul tocat și se oprește focul.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.