/ 5. vot(uri)
Niciun vot
Batata Harra reprezintă un fel de mâncare de cartofi picanți (batata harra inseamna cartofi picanți în limba arabă).
În rețeta originală, cartofii sunt prăjiți inițial în ulei, după care sunt dați prin alt ulei aromatizat cu diverse condimente, listate la ingrediente mai jos.
Există mai multe variante, eu am ales-o pe cea mai sănătoasă, adică nu prăjesc cartofii în ulei, ci prefer să îi fierb initial întregi, după care îi tai mărunt, îi stropesc cu ulei de măsline și îi introduc la cuptor. Practic cartofii sunt parțial fierți și parțial făcuți la cuptor.
Fiindcă alegem să îi fierbem în primă fază, e bine să alegeți un tip de cartofi care nu sunt nisipoși. Cartoful roșu e cel mai potrivit în acest caz, pentru că se păstrează mai ferm la fierbere, față de cel alb.
Se folosește ca verdeață coriandrul verde, dar eu am folosit pătrunjel verde, pentru că îl prefer mai mult.