Se curăță ceapa, se taie solzișori și se călește bine în două linguri de ulei.
Cârnații se pun pe un grătar de fonta sau tigaie.
După ce s-au făcut cârnații, se iau de pe grătar și se taie felii.
Se unge cu unt sau puțin ulei o formă de yena și se așează cartofii, ceapa și cârnații în straturi.
Separat: se amesteca făina cu laptele, se adaugă ouăle, se pune piper și sare după gust.
Se toarnă compoziția de la pasul 7 în vasul yena, peste straturile de cartofi și cârnați.
Se bagă în cuptorul încins, la 180 grade și se lasă pentru aprox. 30 minute.
Recomandări
Cine dorește poate să folosească și alte legume: morcov fiert, păstârnac fiert, etc.Dacă nu mâncați cârnați, puteți pune ciuperci pe care le căliți odată cu ceapa.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.