Cartofi cu cârnaţi la cuptor

8
ingrediente
4
porții

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 8 ingrediente
  • 1,5kg cartofi
  • 2 cepe
  • 300g cârnați proaspeți sau afumați
  • 4 ouă
  • 100ml lapte
  • 1 lingură făină
  • piper
  • sare

Preparare

0 / 9 pași
  1. Se fierb cartofii în coajă.
  2. După ce au fiert, se curăță și se taie rondele.
  3. Se curăță ceapa, se taie solzișori și se călește bine în două linguri de ulei.
  4. Cârnații se pun pe un grătar de fonta sau tigaie.
  5. După ce s-au făcut cârnații, se iau de pe grătar și se taie felii.
  6. Se unge cu unt sau puțin ulei o formă de yena și se așează cartofii, ceapa și cârnații în straturi.
  7. Separat: se amesteca făina cu laptele, se adaugă ouăle, se pune piper și sare după gust.
  8. Se toarnă compoziția de la pasul 7 în vasul yena, peste straturile de cartofi și cârnați.
  9. Se bagă în cuptorul încins, la 180 grade și se lasă pentru aprox. 30 minute.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.