Ciupercile se spală și se fierb în apă cu sare și puțin suc de lămâie.
Se taie în cuburi mici cașcavalul și ciupercile.
Se separă gălbenușurile de albușuri.
Gălbenușurile se amestecă cu smântâna și făina, piper, apoi se adaugă ciupercile și cașcavalul.
Albușurile se bat spumă și se incorporează ușor.
Se tapetează 2 tăvi yena cu ulei și făină (dacă aveți, e bine să așezați o foaie de placintă subțire în tava unsă).
Se pune compoziția în mod egal în tăvi.
Se bagă tăvile în cuptorul încins pentru 40 minute la 180 grade.
Se scot tăvile și se lasă să se răcească.
Checurile se desprind pe margine cu ajutorul unui cuțit și se scot checurile pe un fund de lemn.
Recomandări
Cine dorește poate să adauge și un piept de pui fiert și tocat mărunt cu cuțitul.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.