Ardei şi roşii conservaţi pentru ciorbe şi tocăniţe

5/5 1

/ 5. vot(uri)

3
ingrediente
  • Timp Total 1 ore 55min
  • Complexitatemedie
  • Prepararea în 6 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Va trebuie și o oală mare pentru fiert borcanele

Ingrediente

0 / 3 ingrediente
  • 8kg roșii
  • 4-5kg gogoșari sau ardei grași
  • 250g sare neiodata

Preparare

0 / 6 pași
  1. Se spală roșiile și se toacă cuburi.
  2. Se curăță ardeii, se spală și se taie cuburi.
  3. Se pun roșiile cu ardeii, se adaugă sarea și se amestecă.
  4. Se pune compoziția rezultată in borcane de 400g și se capsează.
  5. Se fierb borcanele în baie de apă timp de 30min.
  6. Se pun la loc răcoros, gen cămară. Se pot folosi la ciorbe, tocănițe sau alte mâncăruri.

Recomandări

Se poate pune sare mai putina dar nu eliminati sarea pentru ca riscati sa va fermenteze borcanele. Dupa fierberea borcanelor verificati sa fie capacele bine prinse; trebuie sa fie trase in jos.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.