Drob cu legume si ciuperci

13
ingrediente
5
porții

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 13 ingrediente
  • 500g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 4-5 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 legătură mărar verde
  • 1 legătură pătrunjel frunze
  • 2 cepe
  • sare, piper după gust
  • 150g cașcaval
  • 5 ouă
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri griș
  • 2 linguri ulei

Preparare

0 / 10 pași
  1. Toate legumele se curăță și se spală.
  2. Ciupercile, ceapa, morcovul, dovlecelul se călesc în 2 linguri de ulei până scade zeama lăsată de ciuperci.
  3. 4 cartofii se fierb și se toacă cuburi pe tocătorul de lemn, cu ajutorul unui cuțit.
  4. După ce se răcesc legumele, se amestecă cu galbenușurile, făina, griș, piper, verdeturi, cașcavalul ras (pe răzătoare) și un cartof ras pe razatoarea mica(după ce l-ați ras, cartoful se stoarce bine).
  5. Se bat albușurile cu sare până se fac spumă și se adaugă peste toata compoziția, amestecând cu o lingură de lemn.
  6. Se tapetează 2 tăvi de chec mici cu hârtie de copt.
  7. Se toarnă compoziția în tăvi și se introduc tăvile ăn cuptorul încins în prealabil la 200 grade.
  8. Se coace 10mila 200 grade și 20 minute la 180 grade.
  9. Se încearcă dropul cu un bețigaș/scobitoare, înainte de a opri cuptorul. Scobitoare trebuie să fie uscată când se scoate din drob.
  10. Se scot droburile din tăvi când sunt gata.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.