/ 5. vot(uri)
Niciun vot
Salată de icre de crap de fapt se aplică ca și metodă de preparare tuturor icrelor de pește care se bat cu ulei, de genul icrelor de știucă sau a icrelor de hering. Ca atare putem clasifica această rețetă ca una pentru salata de icre de pește, la modul general vorbind.
La această rețetă culinară de icre de crap, cantitățile la ingrediente sunt pentru obținerea la final a aproximativ 400g de salată de icre de crap.
În caz că icrele folosite sunt conservate în sare, ele având undeva între 5-15% sare, e bine să le desărați cu o zi înainte de a le folosi. Găsiți aici cea mai bună metodă de desărare pentru orice fel de icre, care conțin multă sare. Dacă nu vă deranjează surplusul de sare din icre, atunci treceți peste partea cu desărarea lor.
Dacă la pasul 3 icrele se taie (devin moi) și practic nu se întăresc, atunci adăugați puțină zeamă de lămâie (cam 1 lingura) și mixați. Lămâia le va întări.
În situația în care icrele devin mult prea solide și se încheagă prea tare, atunci adăugați puțină apă carbogazoasă, dar nu mai mult de 1-2 linguri.
Puteți servi icrele cu câteva măsline naturale, pe pâine prăjită.