Se fierb ficatul, pipotele cu inimile și morcovul.
Se fierb 2 ouă și se curăță.
Se toacă ficatul și galbenușurile fierte cu mașina de tocat.
Pipotele, inimile, morcovul și albușurile fierte se toc în cuburi mici.
Se amestecă totul și se adaugă verdeață cu ceapa tocate mărunt pe tocător.
Se incorporează ouăle, făina și sarea cu piper după gust.
Se amestecă bine și se pune într-o tavă de chec.
Tava se unge și se tapetează cu făina sau se unge și se pune o foaie de plăcintă în ea.
Se coace 45 minute la 180 grade.
Se lasă să se răcească în tavă după care se scoate ușor drobul din tavă.
Recomandări
Se pot folosi și măruntaie de miel, porc, vită.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.