Se face un aluat din faina, ulei, smantana,unt si drojdia dizolvata in lapte caldut.
Se framanta bine si se adauga lapte pana este un aluat vartos.
Preparare umplutura
0/
6 pași
Varza se spala bine, se toaca fi si se pune cu ulei pe foc si se caleste 15 minute dupa care se adauga 1 pahar cu apa si se baga la cuptor.
Varza se verifica sa nu se lipeasca de cratita.
Cand s-a rumenit bine se scoate din cuptor cratita cu varza.
Se face din aluat o foie care se taie in patrate 4/4 cm.
Pe fiecare patrat se pune varza calita, se lipesc pe margine si se coc in cuptor, unse cu ou.
Tava in care se coc trebuie unsa bine cu ulei.
Recomandări
Se poate folosi ca umplutura si varza dulce calita sau ciuperci calite.
Daca este post se poate face aluatul din 1 cana apa calduta, 4 linguri ulei, 15 g drojdie si 1/2 kg faina.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.