Se întinde pieptul pe un fund de lemn se taie cu cuţitul în aşa fel să rezulte o bucată de carne mare cât mai plată si se bate foarte bine.
Se pune cabanosul întreg, felii de caşcaval, ciuperci şi se rulează.
Se leagă bine cu sfoară, se aşează într-o tavă (poate fi o formă ena de chec)
Se unge cu ulei, se sărează şi piperează puţin, se pune cimbru şi se toarnă vin amestecat cu un pahar de apă.
Se bagă la cuptor la 180 grade timp de 1 oră, rotindu-se din când în când.
Se scoate sfoara când e ferbinte şi se mai ţine la cuptor 10 minute.
Se poate servi caldă ca friptură sau rece ca aperitiv.
Recomandări
Se poate folosi si muchi de porc sau vitel.
Se poate face si numai cu cascaval si ciuperci.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.