Fasole boabe făcăluită

5/5 1

/ 5. vot(uri)

10
ingrediente
6
porții
  • Timp Total 1 ore 30min
  • Complexitatemedie
  • Prepararea în 15 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Fasolea făcăluită se mai numește și fasole bătută.

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 10 ingrediente
  • 500g fasole boabe
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 3 cepe mari
  • 2-3 linguri bulion
  • 6 linguri ulei
  • mujdei de usturoi
  • sare după gust

Preparare

0 / 15 pași
  1. Fasolea se alege si se spala, dupa care se tine pentru 8-12 ore in apa la umflat.
  2. Dupa ce fasolea s-a umflat se spala bine. Fasolea se pune pe foc pana fierbe si dupa 10 minute de la primul clocot se arunca prima apa.
  3. Se procedeaza la fel si cu a doua apa daca doriti.
  4. Se pregatesc ingredientele: 1buc ceapa se taie marunt, morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina se taie cubulete si se pun in oala cu fasole  cand este aproape fiarta.
  5. Separat, într-o altă tigaie, se pregătește sosul pentru fasole.
  6. Se pune o tigaie pe foc si se toarna 2-3 linguri de ulei in ea.
  7. Se stinge uleiul cu sarea.
  8. Se adauga 2 ceape tocate si se calesc.
  9. Cand ceapa s-a rumenit (aveti grija sa nu se arda) se adauga bulionul peste ea.
  10. Se amesteca bine bulionul cu ceapa  si se stinge focul.
  11. Cand fasolea este fiarta bine se scurge apa folosind strecurătoare și se zdrobeste foarte bine cu blenderul sau mixer vertical.
  12. In fasolea zdrobita se adauga cateva linguri de ulei si se freaca bine cu blenderul/mixerul.
  13. Se pune dupa gust sare si usturoi zdrobit.
  14. Se aseaza pe un platou si se pune sosul de ceapa deasupra.
  15. Se poate servi cu muraturi.

Recomandări

Este un fel de mâncare potrivit în special sezonului rece.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.