Fasole boabe făcăluită

10
ingrediente
6
porții

Despre Fasole boabe făcăluită

Fasolea făcăluită se mai numește și fasole bătută.

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 10 ingrediente
  • 500g fasole boabe
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 3 cepe mari
  • 2-3 linguri bulion
  • 6 linguri ulei
  • mujdei de usturoi
  • sare după gust

Preparare

0 / 15 pași
  1. Fasolea se alege si se spala, dupa care se tine pentru 8-12 ore in apa la umflat.
  2. Dupa ce fasolea s-a umflat se spala bine. Fasolea se pune pe foc pana fierbe si dupa 10 minute de la primul clocot se arunca prima apa.
  3. Se procedeaza la fel si cu a doua apa daca doriti.
  4. Se pregatesc ingredientele: 1buc ceapa se taie marunt, morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina se taie cubulete si se pun in oala cu fasole  cand este aproape fiarta.
  5. Separat, într-o altă tigaie, se pregătește sosul pentru fasole.
  6. Se pune o tigaie pe foc si se toarna 2-3 linguri de ulei in ea.
  7. Se stinge uleiul cu sarea.
  8. Se adauga 2 ceape tocate si se calesc.
  9. Cand ceapa s-a rumenit (aveti grija sa nu se arda) se adauga bulionul peste ea.
  10. Se amesteca bine bulionul cu ceapa  si se stinge focul.
  11. Cand fasolea este fiarta bine se scurge apa folosind strecurătoare și se zdrobeste foarte bine cu blenderul sau mixer vertical.
  12. In fasolea zdrobita se adauga cateva linguri de ulei si se freaca bine cu blenderul/mixerul.
  13. Se pune dupa gust sare si usturoi zdrobit.
  14. Se aseaza pe un platou si se pune sosul de ceapa deasupra.
  15. Se poate servi cu muraturi.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.