1 cană vişine proaspete, înghețate sau din vișinată, fără sâmburi
6 ouă
12 linguri zahăr
2-3 plicuri de vanilie
1 praf de copt
12 linguri lapte
12 linguri ulei
300g făină
100g zahăr brun
300g mere
Preparare
0/
9 pași
Se scot ouăle din frigider și se lasă la temperatura camerei pentru minim 30 minute, înainte de a începe pașii următori.
Se separa galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile se bat spuma cu 6 linguri de zahar si vanilie, se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt
Se amesteca usor cu mixerul adaugind laptele si uleiul obtinand un aluat moale.
Albusurile se bat spuma cu 6 linguri de zahar. Se amesteca usor cu lingura aluatul cu spuma de albus.
Se toarna compozita obtinuta intr-o tava pentru cuptor, tapetata cu faina dupa ce a fost unsa cu ulei (sau se folosește hârtie de copt) și se întinde bine cu lingura.
Peste aluatul din tava se aseaza visșinele si se baga la cuptor la 180 grade cam 30 minute,se incearca cu un pai.
Cand este aproape gata se pun merele care au fost calite in 100g zahar facut caramel.
Dupa 5 minute se scoate tava, se lasa sa se raceasca dupa care se taie patrate pentru a fi servita la musafiri.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.