Se adaugă făina, bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie și cacao.
Se amestecă totul foarte bine până se obține un aluat.
Merele se taie cuburi, pe o planșetă de lemn, cu ajutorul unui cuțit.
Se amestecă merele în aluat.
Se pregătește o tavă de copt cu o hârtie de copt.
Se pune aluatul cu mere în tavă.
Se bagă tava în cuptorul încălzit în prealabil și se ține la cuptor timp de 40-45min.
Se verifică aluatul dacă e făcut cu ajutorul unui bețigaș sau scobitori.
Se scoate prăjitura din cuptor și se lasă la răcit.
După ce s-a răcit, se taie prăjitura în pătrate mici.
Separat, se amestecă într-o oală, cele 12 linguri de zahăr cu apă și cacao.
Se pune oala pe foc.
După ce a dat în clocot, se oprește focul și se adaugă untul.
Se poate pune și puțin rom, dacă se dorește.
Se toarnă glazura călduță peste prăjitura din tavă.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.