Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, sarea, zahar vanilat si cu laptele ferbinte.
Se adauga amoniacul stins cu putin otet sau suc de lamiie.
Se incorporeaza faina pana ce se obtine un aluat care se poate intinde pe dosul tavii de aragaz.
Se fac 3-4 foi care se coc pe dosul tavii de aragaz.
Preparare umplutură
0/
1 pași
Merele se rad si se calesc bine cu untul si zaharul pana nu mai este suc.
Preparare finală - montarea prăjiturii
0/
2 pași
Se pune o foaie apoi umplutura iar o foaie iar umplutura pina ce sunt terminate toate foile.
Peste ultima foaie se pune frisca sau zahar pudra
Recomandări
Aluatul nu trebuie sa fie prea tare iar foile sa nu fie tinute in cuptor decat pana se fac de culoare roza.
Pentru cuptorul electric la 200 grade 4-5 minute, cat intinzi urmatoarea foaie
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.