Tort cu fructe şi frişcă

12
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

mixer
planșetă lemn
formă tort
scobitori
lingură

Ingrediente blat

0 / 7 ingrediente
  • 6 ouă
  • 250g făină
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • 250g zahăr brun
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente cremă

0 / 5 ingrediente
  • 1 kg smântână se bate frişca cu 2-3 linguri zahăr pudră şi zahăr vanilat
  • fructe din compot ( ananas, caise, piersici) sau dacă e sezonul lor, fructele proaspete
  • felii de mere coapte în caramel
  • banane
  • kiwi

Preparare

0 / 12 pași
  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Galbenusurile se bat spuma cu 125 g de zahar si vanilie, se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt.
  3. Se amesteca usor cu mixerul adaugand lingurile de apa si uleiul obtinand un aluat moale.
  4. Albusurile se bat spuma cu 125 g de zahar.
  5. Se amesteca cu lingura de lemn aluatul cu spuma de albus.
  6. Se toarna compozita obtinuta intr-o forma de tort, tapetata cu faina dupa ce a fost unsa cu ulei, se intinde bine cu lingura.
  7. Se baga la cuptor la 180 grade cam 30 minute; se incearca cu un pai.
  8. Se scoate pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca.
  9. Se taie blatul in 3-4 felii pe inaltime.
  10. Se insiropeaza fiecare felie cu compot.
  11. Se pune intre felii frisca cu ce fructe doriti.
  12. Se imbraca cu frisca si se rade ciocolata.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.