1 praf copt sau un vârf de linguriță de bicarbonat stins în lămâie
100g nucă
Preparare
0/
11 pași
Se separă gălbenușurile de albușuri.
Se freacă gălbenușurile cu zahăr până devine o cremă.
Se adaugă făina.
Se adaugă bicarbonatul stins în prealabil în puțină lămâie. De fapt puteți pune bicarbonatul într-o gropiță făcută în mijlocul făinii peste care se pune o lingură de lămâie pentru a-l stinge.
Separat se bat albușurile spumă cu un praf de sare și se incorporează în celălalt vas, unde aveți amestecul de făină și gălbenușuri. Se folosește o lingură pentru a se incorpora ușor.
Se toarnă într-o formă de tort tapetată sau o cratiță de 3kg.
Se introduce în cuptorul încins și se lasă aproximativ 35-40 minute.
Se scoate blatul din cuptor și se lasă să se răcească.
Blatul se taie pe înălțime în 3 bucăți relativ egale.
Se insiropează fiecare bucată de blat cu sirop sau zeamă de compot, iar între bucățile de blat se pune o cremă sau frișcă.
Se ornează cu aceeași cremă sau cu frișcă.
Recomandări
Este bine ca între bucățile de blat să se pună frișcă cu diverse fructe.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.