Se coc vinetele si se curata calde ca sa nu se oxideze (se innegresc).
Se spala si se scurg bine.
Se toaca cu un satâr de lemn si se freaca bine cu ulei.
Se toaca ceapa marunt si se adauga peste vinete.
Se poate adăuga puțin lapte sau smântână, dacă dorim să le albim.
Se amesteca bine si se serveste cu rosii sau ardei copti.
Recomandări
Pentru a albi vinetele se pun 2 linguri de lapte.
Daca se doreste ca ceapa sa nu fie iute, dupa ce a fost tocata se pune intr-o strecuratoare si se trece prin apa clocotita.
Se stoarce bine si se adauga in vinete.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.