Ghiveci pentru iarnă

5/5 1

/ 5. vot(uri)

13
ingrediente
>9
porții
  • Timp Total 1 ore 40min
  • Complexitatemedie
  • Prepararea în 13 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 13 ingrediente
  • 5 vinete de mărime medie
  • 5 dovlecei
  • 10 ardei graşi sau gogoşari
  • 1kg fasole verde (opărită)
  • 1/2kg conopidă desfăcută în bucheţele şi opărită
  • 1/2kg ceapă
  • 4 morcovi
  • 2 buc păstârnac
  • 2 buc pătrunjel
  • 1 buc ţelină
  • 2-3kg roşii
  • 300ml ulei
  • sare, după gust

Preparare

0 / 13 pași
  1. Se curata vinetele, se taie rondele, se pune sare pe rondele, dupa care se spala si se scurg bine.
  2. Se curata dovleceii si se taie tot rondele.
  3. Fasolea se curata si se opareste, la fel si conopida
  4. Radacinoasele se curata, se spala si se taie rondele subtiri.
  5. Ceapa se curata, se spala si se taie solzisor.
  6. Ardeii se curata de cotor, se spala, se taie rondele si rosiile la fel.
  7. Intr-o cratita mare, dar care sa incapa in cuptor, se aseaza legumele in straturi.
  8. Dupa fiecare strat se presara sare de muraturi, adica sare mare neiodată.
  9. Pe fundul cratitei se aseaza un strat generos de rosii, apoi ceapa, radacinoasele, vinetele, ardeii, conopida, pastaile, dovleceii, iar deasupra rondele de rosii.
  10. Se toarna uleiul si se da la cuptor pana ce se fierb bine toate legumele.
  11. Nu se amesteca cu lingura se lasa asa straturile si se pune fierbinte in borcane tot straturi.
  12. Se capseaza borcanele si se bag in cuptorul incins.
  13. Pentru siguranta se fierb borcanele a doua zi 30 minute in bain-marie.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.