Se curata vinetele, se taie rondele, se pune sare pe rondele, dupa care se spala si se scurg bine.
Se curata dovleceii si se taie tot rondele.
Fasolea se curata si se opareste, la fel si conopida
Radacinoasele se curata, se spala si se taie rondele subtiri.
Ceapa se curata, se spala si se taie solzisor.
Ardeii se curata de cotor, se spala, se taie rondele si rosiile la fel.
Intr-o cratita mare, dar care sa incapa in cuptor, se aseaza legumele in straturi.
Dupa fiecare strat se presara sare de muraturi, adica sare mare neiodată.
Pe fundul cratitei se aseaza un strat generos de rosii, apoi ceapa, radacinoasele, vinetele, ardeii, conopida, pastaile, dovleceii, iar deasupra rondele de rosii.
Se toarna uleiul si se da la cuptor pana ce se fierb bine toate legumele.
Nu se amesteca cu lingura se lasa asa straturile si se pune fierbinte in borcane tot straturi.
Se capseaza borcanele si se bag in cuptorul incins.
Pentru siguranta se fierb borcanele a doua zi 30 minute in bain-marie.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.