Ceapa, ciupercile și ardeii le tăiem julien/felii subțiri.
Punem 2 linguri de ulei într-o tigaie în care călim ceapa cu ciupercile.
După ce s-au călit, adăugăm ardeii.
Prazul se taie rondele mari și se adaugă în tigaie, peste amestec.
Se adaugă un pahar cu apă, sare și piper după gust și se fierbe 15 minute. Dacă veți folosi măsline murate în saramură, atunci nu va trebui adăugată decât puțină sare.
Se adaugă vegeta de casă, pasta de roșii, măslinele și se mai fierbe la foc mic 30 minute.
La final puteți condimenta cu piper și eventual bulion iute/sos picant (opțional).
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.