Se ia spuma cand da in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se pun legumele la fiert, separat, in alta oala mai mare.
Cand e aproape fiarta carnea se scoate din oala si se adauga in oala cea cu legume (oala cu supa).
Se sareaza dupa gust.
Cand s-au fiert legumele, se adauga galustele sau taiteii fierti.
Pentru a face galustele amestacam grisul cu uleiul. Se adauga ouale si se freaca bine cu lingura.
Se pun galustele cu o lingurita in supa care clocoteste si se stropesc cu apa in 3 rinduri.
Se opreste focul cand sunt fierte si se pune un capac.
Se mai clocoteste putin; se adauga patrunjel tocat si se opreste focul.
Daca se doresc taitei se face un aluat tare dintr-un ou, un praf sare, 1 lingura apa si faina. Se intinde o foaie cat mai subtire, se lasa sa se usuce. Se presara faina pe foaie, se ruleaza si se taie taitei cat mai subtiri.
Se clocoteste apa si se pun la fiert taiteii.
Se strecoara si se pun in supa.
Patrunjelul se poate adauga direct in bolurile in care se serveste supa.
Carnea si legumele se pot servi cu mujdei de usturoi sau sos de hrean.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.