Se face un aluat tare dintr-un ou, un praf sare, apa si faina.
Se intinde o foaie cat mai subtire si se lasa sa se usuce
Se presara faina pe foaie (daca insa s-a lasat timp destul pentru ca foaia sa se usuce atunci nu se mai presara faina), se ruleaza si se taie taitei cat mai subtiri. Este de preferat sa fie subtiri daca folositi pastele in ciorbe/supe si mai late daca le folositi in mancaruri cu paste sau in lapte.
Se clocoteste apa si se pun la fiert taitei.
Se strecoara si se pun in ciorba, supa sau se pot folosi drept paste.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.