500g telemea puţin sarată (sau caş de vacă puţin sărat)
6 ouă
zahăr
zahăr vanilat (cu vanilie naturală) pentru sirop
Preparare
0/
12 pași
Se face un aluat vartos din lapte, drojdie, 1/2 lingurita sare, ulei si faina.
Se framanta bine si se intind 3 foi cat tava.
Este bine sa se foloseasca o tava 20/30cm smaltuita sau o cratita rotunda cu diametru~30 cm.
Se rade branza, iar ouale se bat bine, cate 3 oua in fiecare bol.
Se unge tava cu ulei, se pune in ea o foaie de aluat.
Se pune jumatate din branza uniform pe foaie, se presara zahar dupa gust (1-2 linguri).
Se unge totul cu 3 oua batute si se adauga alta foaie.
Se pune pe ea restul de branza, zahar si iar ou.
Se acopera cu ultima foaie si se baga in cuptorul incins (180 grade).
Cand s-a rumenit se verifica daca e coapta cu un pai.
Se scoate placinta din cuptor si se toarna in tava 250 ml sirop facut din apa, zahar 2-3 linguri si zahar vanilat.
Se baga iarasi in cuptor pentru 5-10 minute si se serveste calda.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.