Se curata toate radacinoasele si se fierb in putina apa, apoi se dau prin masina de tocat.
Se curata ceapa, dovleceii, conopida, ardeii, se dau prin masina de tocat si se fierb.
Din rosii se face suc cu masina de suc si se scade putin pe foc.
Se amesteca toate foarte bine si se mai clocotesc 20 minute.
Se pune sosul fierbinte in borcane de 400g, se capseaza si se baga in cuptorul incins sau se pun in patura.
A doua zi borcanele se fierb in baie de apa 30 minute.
Recomandări
Acest sos se poate folosi la ciorbe, supe, sarmalute, fripturi cu sos, tocanite, iahnie de fasole, pastai, mazare, etc
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.