Salată de bouef fără carne

10
ingrediente
6
porții

Ustensile necesare

ibric
oală
tel
platou

Ingrediente

0 / 10 ingrediente
  • 1kg cartofi
  • 250g morcovi
  • 250g păstârnac şi pătrunjel
  • 4-5 castraveţi muraţi sau gogonele murate
  • 1 ţelină
  • 250g mazăre
  • 2-3 linguri muştar
  • 1 buc lămâie
  • 5 ouă
  • 1/2 litru ulei

Preparare

0 / 11 pași
  1. Se fierb cartofii in coaja, se curata si se toc cuburi mici.
  2. Se fierb morcovii, pastarnacul si patrunjelul si se toc tot cuburi mici.
  3. Castravetii sau muraturile se toc marunt sub forma de cuburi.
  4. Mazarea se fierbe sau se scurge daca e din conserva.
  5. Se fierb 2 oua si se face maioneza din 2 galbenusuri fierte si 3 galbenusuri crude. Se poate folosi tel sau mixer normal/vertical.
  6. Se adauga in maioneza sucul de la lamaie si sare dupa gust.
  7. Se amesteca toate legumele, se adauga 2/3 din maioneza si se amesteca.
  8. Se rade telina pe razatoarea mica si se adauga impreuna cu 2-3 linguri de mustar.
  9. Se amesteca si se mai pune sare dupa gust.
  10. Cine doreste poate sa puna si ciuperci fierte si tocate cuburi.
  11. Se aseaza pe platou si se orneaza cu maioneza.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.