1 sticlă de 1/2 l sos de legume sau bulion 2-3 linguri
1 sticlă suc de roşii
piper
sare
60-70 frunze de viţă de vie
Preparare
0/
12 pași
Se alege carnea de peste de pe oase.
Carnea se toaca cu masina de tocat.
Se toaca marunt ceapa si se pune la calit cu 2-3 linguri ulei.
Se pune sticla de sos daca aveti daca nu se adauga odata cu ceapa un morcov ras pe razatoarea mica iar mai tarziu 2-3 linguri de bulion dizolvat cu apa.
Se alege orezul, se spala si se pune in cratita cu ceapa.
Se pune sare si piper dupa gust si se lasa sa se raceasca.
Se adauga carnea si se amesteca bine.
Se ia umplutura cu lingurita se pune pe foaia de vita de vie, se roteste si se bag capetele sarmalutei inauntru.
Se pot folosi frunze de la saramura si in cazul asta se oparesc cu apa si se spala bine sau se folosesc frunze proaspete oparite in bors.
Se pun frunze intr-o cratita se aseaza sarmalutele, se acopera tot cu frunze.
Se pune apa si se pun la foc mic timp de 30 minute dupa care se pune sucul de rosii, apa, sare daca mai e nevoie si se bag in cuptor timp de 1 ora la 150-180 grade.
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.