Castraveţi muraţi în saramură

9
ingrediente
Notă timp*: 1 zi

Ustensile necesare

castron
cuțit
borcane
pătură

Ingrediente

0 / 9 ingrediente
  • 3kg castraveţi
  • 3 linguri oțet
  • 1 căpăţâna usturoi
  • ardei iuţi
  • flori de mărar
  • 4 morcovi
  • frunze ţelină
  • 4 bucată hrean
  • 1 lingură de sare mare, neiodată

Preparare

0 / 7 pași
  1. Se spală castraveții și se înțeapă cu un cuțit.
  2. Se pun într-un vas mare și se opăresc cu 5 litri de saramură, asta însemnând 1 lingură de sare la fiecare litru de apă.
  3. Se lasă până a doua zi, când se vor așeza în borcane de 1kg.
  4. Se curăță restul legumelor și se repartizează uniform în fiecare borcan (aprox. 5-5 borcane).
  5. Se pune câte o lingură de oțet și câte un ardei iute în fiecare borcan.
  6. Se toarnă saramura fierbinte în fiecare borcan.
  7. Se capsează borcanele și se pune o pătură peste ele pentru a se răci lent.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.