1/2 lingurită amoniac stins într-un pahar cu 1 lingură de oţet sau zeamă de lămâie
Ingrediente cremă
0/
8
ingrediente
7 gălbenuşuri de ouă
5 linguri zahăr
6 linguri lapte
3 linguri făină
100g unt
3 plicuri vanilie sau seminţele de la un baton de vanilie sau extract de vanilie
3-4 banane, mai tari la textură (să nu fie trecute)
ciocolată rasă sau glazură ciocolată
Preparare blat
0/
5 pași
Se bat cele 7 albușuri spumă, apoi se adaugă zahărul și se mixează bine.
Se adaugă făina în spuma de albușuri.
Se mixează bine, apoi se adaugă nucă, nuca de cocos și amoniacul stins.
Compoziția obținută se așează într-o tavă dreptunghiulară de 25cm x 35cm în care se pune hârtie de copt unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Tava se introduce în cuptor la 200 grade 5 minute si 15 minute la 160 grade.
Preparare cremă
0/
5 pași
Se freacă gălbenușurile cu zahăr.
Se adaugă laptele și făina.
Se amestecă cu telul la foc mic sau bain-arie (baie de apă) până se îngroașă.
După răcire, crema se adăugă treptat la untul frecat spumă.
Se adaugă 2-3 pliculete de vanilie.
Preparare finală - asamblare prăjitură
0/
2 pași
Pe blatul răcit se așează rondele de banană pe toată suprafața apoi un strat de cremă și la final se rade ciocolata deasupra.
Se introduce la frigider și se taie a doua zi cu un cuțit ținut puțin la flacără pentru tăierea corectă a prăjiturii.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.