Prăjitură cu gem de caise şi nucă

12
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

bol
tel
tavă de copt

Ingrediente

0 / 12 ingrediente
  • 2 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri lapte sau apă
  • 2 pacheţele de zahăr vanilat sau seminţele de la 1/2 baton vanilie
  • 1 linguriţă sare
  • 500g făină
  • 2 linguriţe amoniac pentru prăjituri
  • 1 borcan gem caise
  • 150 g nucă tăiată mărunt la cuţit
  • 3 gălbenuşuri
  • 100g zahăr pudră

Preparare

0 / 9 pași
  1. Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, sarea, semintele de vanilie (sau zaharul vanilat)  si cu laptele ferbinte.
  2. Se adauga amoniacul stins cu putin otet sau suc de lamaie.
  3. Se incorporeaza faina pana ce se obtine un aluat care se poate intinde pe dosul tavii de aragaz.
  4. Se fac 3 foi care se coc putin ( sa creasca si sa se intareasca foaia) pe dosul tavii de aragaz.
  5. Se aseaza prima foaie in tava, se pune 1/2 borcan de gem caise, se pune a doua foaie si restul de gem peste ea si apoi ultima foaie.
  6. Pe ultima foaie se pun cele 3 galbenusuri frecate spuma cu zahar pudra si se aseaza nuca uniform pe spuma.
  7. Se introduce iarasi la cuptorul incalzit la 150 grade circa 10-15 minute pana se rumeneste putin nuca.
  8. Se taie in cuburi calda, se pudreaza cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca in tava.
  9. Se va scoate din tava cand se serveste.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.