gratinare

Gratinarea presupune expunerea preparatului la căldură mare pentru a face o crustă. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul cuptorului, pe gaz sau electric.

Gratinarea reprezintă de fapt o artă a coptului în crustă, astfel încât alimentele de sub această crustă să își păstreze textura suculentă. În general se foloseste o brânză/cașcaval ras sau ou sau pesmet sau unt deasupra tuturor alimentelor, pentru a le proteja de deshidratare în timpul fenomenului de coacere a alimentelor de sub acest strat.

Rețete ce folosesc metoda de gătire prin gratinare

Musaca de cartofi

  • 1h
  • redusa
  • 8 ingrediente

Plăcintă sârbească

  • 1h 15min
  • medie
  • 9 ingrediente

Pizza cu ciuperci

  • 50min
  • redusa
  • 15 ingrediente

Colţunaşi cu spanac

  • 2h
  • medie
  • 7 4 ingrediente

Prăjitură cu gem de caise şi nucă

  • 1h 30min
  • medie
  • 12 ingrediente

Macaroane cu conopidă

  • 40min
  • redusa
  • 6 ingrediente