1 lingura ulei pentru uns tava sau folosim hârtie de copt pe fundul tăvii
Preparare
0/
10 pași
Se separa galbenusurile de albusuri.
Se amesteca smantana cu galbenusurile, faina si zaharul vanilat (si cașul, dacă îl folosiți)
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul.
Se amesteca usor cu lingura spuma de albus in compozita de smantana.
Se taie fiecare foaie de placinta in 4 parti egale.
Pe fiecare bucata se aseaza langa latura mica cate doua linguri de umplutura.
Se aduna colturile de jos peste umplutura apoi se mai indoaie odata triunghiul format, iar in final se indoaie colturile de sus a bucatii din foaia de placinta.
Rezulta niste triunghiuri isoscele pe care le asezam cu ultima indoitura pe tava unsa cu ulei.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pana ce se rumenesc.(~25 minute)
Triunghiurile calde pot fi pudrate cu zahar pudra.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.