Triunghiuri cu smântână

8
ingrediente
>9
porții

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 8 ingrediente
  • 1 pachet foi plăcintă
  • 1kg smântână
  • 8 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 500g caş dulce de vaci (opțional)
  • 1 lingura ulei pentru uns tava sau folosim hârtie de copt pe fundul tăvii

Preparare

0 / 10 pași
  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Se amesteca smantana cu galbenusurile, faina si zaharul vanilat (si cașul, dacă îl folosiți)
  3. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul.
  4. Se amesteca usor cu lingura spuma de albus in compozita de smantana.
  5. Se taie fiecare foaie de placinta in 4 parti egale.
  6. Pe fiecare bucata se aseaza langa latura mica cate doua linguri de umplutura.
  7. Se aduna colturile de jos peste umplutura apoi se mai indoaie odata triunghiul format, iar in final se indoaie colturile de sus a bucatii din foaia de placinta.
  8. Rezulta niste triunghiuri isoscele pe care le asezam cu ultima indoitura pe tava unsa cu ulei.
  9. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pana ce se rumenesc.(~25 minute)
  10. Triunghiurile calde pot fi pudrate cu zahar pudra.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.