2 pacheţele de zahăr vanilat sau seminţele de la 1/2 baton vanilie
1 linguriţă sare
500g făină
2 linguriţe amoniac pentru prăjituri
1 borcan gem caise
150 g nucă tăiată mărunt la cuţit
3 gălbenuşuri
100g zahăr pudră
Preparare
0/
9 pași
Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, sarea, semintele de vanilie (sau zaharul vanilat) si cu laptele ferbinte.
Se adauga amoniacul stins cu putin otet sau suc de lamaie.
Se incorporeaza faina pana ce se obtine un aluat care se poate intinde pe dosul tavii de aragaz.
Se fac 3 foi care se coc putin ( sa creasca si sa se intareasca foaia) pe dosul tavii de aragaz.
Se aseaza prima foaie in tava, se pune 1/2 borcan de gem caise, se pune a doua foaie si restul de gem peste ea si apoi ultima foaie.
Pe ultima foaie se pun cele 3 galbenusuri frecate spuma cu zahar pudra si se aseaza nuca uniform pe spuma.
Se introduce iarasi la cuptorul incalzit la 150 grade circa 10-15 minute pana se rumeneste putin nuca.
Se taie in cuburi calda, se pudreaza cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca in tava.
Se va scoate din tava cand se serveste.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.