Galbenusurile se bat spuma cu 125g de zahar si vanilie, se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt
Se amesteca usor cu mixerul adaugand lingurile de apa si uleiul obtinand un aluat moale.
Albusurile se bat spuma cu 125g de zahar.
Se amesteca cu lingura de lemn aluatul cu spuma de albus.
Se toarna compozita obtinuta intr-o tava de aragaz, tapetata cu faina dupa ce a fost unsa cu ulei, se intinde bine cu lingura.
Se baga la cuptor la 180 grade cam 30 minute; se incearca cu un pai/scobitoare.
Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe inaltimea blatului.
Preparare cremă
0/
2 pași
Se amesteca ouale cu zaharul, vanilia si faina, apoi se adauga laptele fierbinte si se clocoteste totul bine.
Se stinge focul, adaugam untul si se amesteca bine.
Preparare cranț
0/
3 pași
Zaharul se caramelizeaza si se amestica cu nuca tocata.
Se scoate pe un fund da lemn ud si se roteste de 2-3 ori sa nu se lipeasca de lemn.
Se lasa sa se raceasca si se piseaza.
Preparare prăjiturii
0/
3 pași
Se pune 2/3 din crema intre foile de blat.
Se unge ultima foaie cu restul de crema si se presara nuca caramelizata.
Se baga la frigider si se taie cand o serviti.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.