1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins cu suc de lămâie sau oţet
Ingrediente cremă
0/
6
ingrediente
170g unt
2 pachete zahăr vanilat
150g zahăr brun
250ml lapte
2 linguri griş
gem caise
Preparare foi
0/
4 pași
Se freaca oul cu zaharul si untul.
Se adauga mierea cu laptele si se amesteca pe abur pana se ingroasa.
Se incorporeaza bicarbonatul, faina si se framanta bine aluatul.
Se imparte in 4 parte si se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii la 180 grade.
Preparare cremă
0/
2 pași
Se fierbe laptele cu zaharul si grisul.
Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat si vanilia.
Preparare finală - montarea
0/
3 pași
Se pune 1/2 din crema pe prima foaie, se pune peste crema a doua foaie care se unge cu gem de caise.
Peste gem se aseaza alta foaie peste care se pune restul de crema si apoi ultima foie.
Pe ultima foie se pune o glazura de cacao (se topesc 3 linguri zahar cu 3 linguri apa si 2 linguri cacao).
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.