1kg peşte (şalău sau păstrăv sau alt peşte cu carnea albă)
500g ciuperci călite
1 ceapă
2 pahare vin alb
2-3 roşii
1 lămâie
sare şi piper
ulei 3-4 linguri
Preparare
0/
6 pași
Se curata si se spala pestele (salau sau pastrav).
Se sărează peştele şi se lasă câteva ore pentru a intra sarea în el.
Se aseaza intr-un vas termorezistent pestele sarat si piparat.
Peste peşte se pun ciupercile calite in ulei, ceapa, rosiile taiate rondele, lămâia taiata rondele.
Se toarna vinul si se baga la cuptor la 180 grade timp de 45 minute.
Se serveste cu verdeata deasupra: patrunjel sau marar.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.