Zacuscă cu vinete

5/5 1

/ 5. vot(uri)

9
ingrediente
>9
porții
  • Timp Total 3 ore 20min
  • Complexitatemare
  • Prepararea în 12 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Borcanele trebuie sa fie de 330ml si trebuie folosita o masina de suc de rosii sau storcator de fructe/legume pentru a face sucul de rosii.

Ingrediente

0 / 9 ingrediente
  • 5kg vinete
  • 5kg ardei capia
  • 2,5kg roşii
  • 1kg ceapă
  • 500ml ulei
  • 1/2kg dovlecei
  • 1 ardei iute
  • 2 căţei usturoi
  • sare

Preparare

0 / 12 pași
  1. Vinetele si ardeii se coc si se curata de coaja.
  2. Rosiile se spala, se dau prin masina de facut suc de rosii.
  3. Sucul de rosii se fierbe pana se ingroasa.
  4. Dupa ce s-au scurs bine vinetele se toc bine cu un satar de lemn iar ardeii se dau prin masina de tocat.
  5. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste bine impreuna cu dovleceii curatati de coaja si dati prin masina de tocat.
  6. Dupa operatiile de mai sus, legumele se vor amesteca bine adaugandu-se sare dupa gust si ardeiul iute tocat.
  7. Se pun la fiert minim 2 ore.
  8. Cu o jumatate de ora inainte de a fi gata, se adauga uleiul, usturoiul tocat si se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn.
  9. In timpul fierberii focul trebuie sa fie mic, iar periodic sa amestecati in zacusca cu lingura de lemn.
  10. Se pune zacusca fierbinte in borcane.
  11. Se incalzeste cuptorul bine, se stinge si se bag borcanele cu zacusca in el.
  12. Pentru siguranta se fierb borcanele a doua zi in baie de apa o ora.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.