/ 5. vot(uri)
Niciun vot
Această rețetă salată de icre de știucă se poate aplica la toate genurile de icre de pește care necesită mixarea lor cu ulei, adica icre de știucă, icre de crap, icre de hering. Icrele cu bobul cel mai mare, dar și cele mai bune la gust sunt cele de știucă. Acestea se găsesc proaspete doar pentru o perioada scurtă din an, februarie-martie. Însă le mai puteți procura și în cursul anului de la diverse pescării, conservate în sare, la frigider.
Eu am folosit icre de știucă conservate în sare, fără alți aditivi alimentari și le-am desărat conform acestei metode de desărare a icrelor de pește.
Daca la pasul 3 icrele se taie (devin moi) si nu se incheaga atunci adaugati putina zeama de lamaie (cam 1 lingura). Daca in caz contrar icrele devin mult prea solide si se incheaga prea tare atunci adaugati putina apa, dar nu mai mult de 1-2 linguri (de preferat apa minerala).
Icrele de ştiucă sunt mai gustoase decât cele de crap. Salata de icre de ştiucă este albă la culoare, iar cea de crap are o culoare usor rozalie.