Salată de icre de ştiucă (crap)

5/5 1

/ 5. vot(uri)

6
ingrediente
4
porții
  • Timp Total 0 ore 15min
  • Complexitateredusă
  • Prepararea în 10 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Această rețetă de icre se poate aplica la toate genurile de icre de pește care necesită mixarea lor cu ulei, adica icre de știucă, icre de crap, icre de hering. Cele mai mari și cele mai bune sunt cele de știucă, dar care se gasesc doar pentru o perioada scurtă din an, februarie-martie.

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 6 ingrediente
  • 2 linguri icre ştiucă (sau crap)
  • 1 pahar ulei
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 50-100ml apă minerală carbogazoasă
  • 1 ceapă foarte mică
  • măsline (pentru decor)

Preparare

0 / 10 pași
  1. Se pun icrele într-un tifon si se tin în lapte, la desărat, cel puțin 12 ore (de pe o zi pe alta), la frigider. Asta dacă icrele au fost conservate în sare, însă dacă ele sunt proaspete, direct scoase din pielița/mațul lor, se sare peste acest pas.
  2. Se adaugă două linguri de icre într-un bol de plastic și o lingură de ulei și se mixează totul cu mixerul la viteza cea mai mică. Puteți folosi și telul, dacă nu aveți mixer.
  3. Dupa 2 minute adăugati 1 lingură de ulei și iar mixați totul cu ajutorul mixerului; după alte 2 minute, adăugați iar 1 lingură de ulei. Repetati acest pas trei până terminați uleiul.
  4. După aproximativ 10-15 minute, icrele vor începe să se lege și să se îngroașe.
  5. La sfârșit, după ce icrele din bol au textura așteptată (ca în poză) și sunt aproximativ 200g (depinde și cât de mult vreți să le înmulțiți), adăugați zeama de la jumătatea de lămâie, după gust și mixați totul. Zeama de lămâie se adaugă pentru ca icrele să capete un gust puțin acrișor.
  6. Pentru a mai albi icrele și totodată a le mai desface, dacă e necesar, puteți adăuga 50-100ml de apă minerală carbogazoasă, în timp ce le mixați.
  7. Radeți pe răzătoarea mică puțină ceapă (de preferat ceapă roșie pentru că e mai dulce).
  8. Stoarceti ceapa rasă de zeamă, pentru a nu da un gust amărui icrelor.
  9. Adăugați ceapa rasă la icre si mixați din nou.
  10. Se așează în salatieră/bol mai mic și se ornează cu măsline naturale.

Recomandări

Daca la pasul 3 icrele se taie (devin moi)  si nu se incheaga atunci adaugati putina zeama de lamaie (cam 1 lingura).  Daca in caz contrar icrele devin mult prea solide si se incheaga prea tare atunci adaugati putina apa, dar nu mai mult de 1-2 linguri (de preferat apa minerala).

Icrele de ştiucă sunt mai gustoase decât cele de crap. Salata de icre de ştiucă este albă la culoare, iar cea de crap are o culoare usor rozalie.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.