20 roşii cherry proaspete sau la borcan (aici s-au folosit de la borcan)
Preparare
0/
10 pași
Se fierbe 1 litru de apă. După ce a fiert apa, se opreste focul şi se pun pastele în apă, lăsându-se aproximativ 4-5 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.
Se pune pe foc o tigaie, în care se adaugă untul.
Imediat ce untul s-a topit se pun fileurile de anşoa şi se lasă 2 minute până ce fileurile se mai topesc.
Se adaugă usturoiul tăiat mărunt.
Se lasă usturoiul să se căleasca în unt pentru aproximativ 2 minute, iar după aceea se pun pastele şi se amestecă totul cu ajutorul cleştelui de paste.
Se pun aproximativ 10 roşii cherry şi iar se amestecă totul. Se lasă aproximativ 5 minute, timp în care mai amestecăm pastele cu cleştele.
În aceste 5 minute, se pune praful de sare, piperul şi busuiocul şi se amestecă totul.
O parte din rucola (jumătate din cantitate) se taie mai mic şi se adaugă peste paste, dupa care se amesteca totul, lăsând încă un minut.
Se pregătesc doua platouri/farfurii în care se pun pastele cu cleştele pentru a nu le rupe.
Deasupra se adaugă restul de rucola, cu frunzele mai mari (ca să arate bine), se pune parmezan ras şi se stropeşte totul cu ulei de măsline de cea mai bună calitate.
Recomandări
Puteţi pune peste paste si lateral câteva roşii cherry coapte în prealabil la cuptor cu puţin ulei de măsline şi busuioc.
Valori nutriționale/1 porție:
Calorii84642%
Carbohidrați133g48%
Grăsimi30g38%
Saturate17g85%
Proteine4,6g9%
Colesterol78mg26%
Fibre7,2g26%
Sodiu79mg3%
Zahăr48g-%
Notă *
Procentele % de mai sus arată care este cantitatea a unui nutrient dintr-o porție contribuie la dieta ta zilnică. De ex. 2000 de calorii sunt necesare unei persoane zilnic.