Socată cu miere de albine

5/5 1

/ 5. vot(uri)

5
ingrediente
  • Timp Total 0 ore 10min
  • Complexitateredusă
  • Prepararea în 9 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 5 ingrediente
  • 5 flori mari de soc
  • 3 lămâi
  • 7-8 litrii de apă plată/minerală pentru un borcan de 8 litri.
  • 750g miere de albine (preferabil de salcâm)
  • un vârf de drojdie de bere (opţional) sau mai bine 10 boabe de orez

Preparare

0 / 9 pași
  1. Se pun 5 flori mari de soc pe fundul borcanului.
  2. Se stoarce zeama de la 3 lămâi şi se toarnă peste flori. Se pun şi câteva felii tăiate de lămâie dacă se doreşte.
  3. Se umple borcanul cu apă.
  4. Opţional, dacă se doreşte socată mai acidulată decât acidul dat de fermentarea naturală, atunci se pune puţină drojdie.
  5. Se toarnă mierea de albine în borcan şi se amestecă până se dizolvă mierea, folosind o lingură de lemn, cu coada lungă, pentru a putea amesteca în borcanul mare.
  6. Se pune o farfurioară deasupra borcanului şi se lasă la fermentat 3-4 zile. Puteţi lasa borcanul mai la soare pentru a grăbi fermentaţia.
  7. Zilnic amestecaţi cu lingura de lemn de 2-3 ori.
  8. După 4 zile se gustă socata şi dacă e facută, atunci se strecoară printr-o sită fină sau tifon si se toarna în sticle de 1-2l.
  9. Sticlele cu socată proaspătă se ţin la rece, la frigider.

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.