Tăiţei de orez cu legume, făcuţi în stil asiatic

9
ingrediente
4
porții

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Puteti folosi wok sau tigaie.
strecurătoare
lingură de lemn
wok
tigaie

Ingrediente

0 / 9 ingrediente
  • 200g tăiţei de orez
  • 1 usturoi verde sau 2 căţei de usturoi uscat
  • 1 legătură ceapa verde sau 1 ceapă medie uscată
  • 2-3 morcovi medii
  • 1 lingura de ghimbir proaspăt tăiat cubuleţe mici
  • 10 linguri soia
  • 1 lingurită fulgi de chili
  • 5 linguri ulei susan sau ulei masline
  • sare

Preparare

0 / 10 pași
  1. Se pun tăiţeii de orez în apă fiartă şi se lasă 5 minute la fiert, după care se pun la scurs în strecurătoare.
  2. Se taie toate legumele fâşii.
  3. Se pun usturoiul şi fulgii de chili la prăjit in wok in 3 linguri de ulei de susan.
  4. Dupa 1 minut se pune şi ceapa la prăjit.
  5. Se mai lasă 2 minute după care se pun restul de legume.
  6. Se asesoneaza legumele cu puţină sare şi cubuleţele de ghimbir (sau praf de ghimbri).
  7. Se lasa aproximativ 5 minute timp în care se amestecă totul. Legumele trebuie sa îsi pastreze culoarea, deci nu lăsaţi mai mult pe foc
  8. După cele 5 minute, aruncaţi în tigaie si tăiţeii, amestecaţi totul si puneti 5 linguri de sos de soia.
  9. Mai lăsaţi aprox. 2 minute si mai turnaţi 5 linguri de sos de soia.
  10. Mai puneti chili sau sare daca e nevoie şi luati de pe foc. Tăiţeii se servesc calzi.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.