Supă de bostan

5/5 1

/ 5. vot(uri)

9
ingrediente
>9
porții
  • Timp Total 0 ore 45min
  • Complexitatemedie
  • Prepararea în 13 pași
  • Imprimărețeta
  • Autor

Ustensile necesare

Notă ustensile*
Pentru pasarea ingredientelor se poate folosi un mixer vertical sau blender, în funcție de ce aveți la îndemână.

Ingrediente

0 / 9 ingrediente
  • un bostan de aprox. 1kg (bostan pentru supa; exista si bostan special pentru placinta)
  • 3 cepe de mărime medie
  • 2 morcovi
  • 3 căței de usturoi
  • 2 crenguțe de rozmarin verde sau uscat (opțional)
  • jumătate linguriță de piper
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • semințe de dovleac și/sau pătrunjel verde pentru decor (opțional)

Preparare

0 / 13 pași
  1. Se pregătesc ingredientele: bostanul se curăţă de coajă şi se taie bucăţi, morcovul se taie rondele şi ceapa se toacă mărunt.
  2. Se pune o oală de cel puţin 4 litrii pe foc şi se toarnă uleiul pentru călit ceapa.
  3. Se adaugă sarea, ceapa şi piperul.
  4. Se amestecă cu o lingură de lemn toate aceste ingrediente.
  5. Când ceapa e aproape călită se adauga căţeii de usturoi.
  6. Se adaugă morcovul.
  7. Se rup frunzele de rozmarin de pe crenguţe şi se adaugă în oală.
  8. Se pun bucăţile de dovleac în oală, peste care se adaugă apa, dar apa să nu acopere bucăţile de bostan. Nivelul apei să fie cu două degete sub nivelul bostanului.
  9. Se pune capacul şi se lasă la fiert la foc mediu timp de 20-25 minute.
  10. Se incearcă bostanul şi mai ales morcovul (morcovul fierbe mai greu) cu o furculiţă.
  11. Dacă morcovul şi implicit bostanul sunt moi atunci se stinge focul şi se bagă mixerul vertical sau mixerul obisnuit cum e şi cel din poza, însa sa fiţi atenţi să nu atingeţi cu el marginile oalei (să nu stricaţi oala).
  12. E gata când totul arată ca în imagine: supa trebuie să fie cremoasă.
  13. Aceasta cremă supă de dovleac se serveşte cu pâine prăjită/crutoane şi puteţi decora cu seminţe de dovleac şi mărar (în loc de mărar puteţi folosi şi pătrunjel).

Valori nutriționale/1 porție:

  • Calorii 846 42%
  • Carbohidrați 133g 48%
  • Grăsimi 30g 38%
  • Saturate 17g 85%
  • Proteine 4,6g 9%
  • Colesterol 78mg 26%
  • Fibre 7,2g 26%
  • Sodiu 79mg 3%
  • Zahăr 48g 8%
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:
Rețeta face parte din

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.