Paste de orez cu anşoa şi rucola

11
ingrediente
2
porții

Ustensile necesare

Ingrediente

0 / 11 ingrediente
  • 200g paste/tăiţei de orez
  • 6 bucăţi/fileuri de anşoa în ulei
  • praf de sare
  • busuioc proaspăt sau uscat
  • linguriţă piper măcinat
  • ulei de masline
  • 75g parmezan
  • 50g unt
  • 1 fir usturoi verde sau 6 căţei usturoi uscat
  • 2 mâini de rucola proaspătă
  • 20 roşii cherry proaspete sau la borcan (aici s-au folosit de la borcan)

Preparare

0 / 10 pași
  1. Se fierbe 1 litru de apă. După ce a fiert apa, se opreste focul şi se pun pastele în apă, lăsându-se aproximativ 4-5 minute, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.
  2. Se pune pe foc o tigaie, în care se adaugă untul.
  3. Imediat ce untul s-a topit se pun fileurile de anşoa şi se lasă 2 minute până ce fileurile se mai topesc.
  4. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt.
  5. Se lasă usturoiul să se căleasca în unt pentru aproximativ 2 minute, iar după aceea se pun pastele şi se amestecă totul cu ajutorul cleştelui de paste.
  6. Se pun aproximativ 10 roşii cherry şi iar se amestecă totul. Se lasă aproximativ  5 minute, timp în care mai amestecăm pastele cu cleştele.
  7. În aceste 5 minute, se pune praful de sare, piperul şi busuiocul şi se amestecă totul.
  8. O parte din rucola (jumătate din cantitate) se taie mai mic şi se adaugă peste paste, dupa care se amesteca totul, lăsând încă un minut.
  9. Se pregătesc doua platouri/farfurii în care se pun pastele cu cleştele pentru a nu le rupe.
  10. Deasupra se adaugă restul de rucola, cu frunzele mai mari (ca să arate bine), se pune parmezan ras şi se stropeşte totul cu ulei de măsline de cea mai bună calitate.
Ingrediente:
Metode de gătit folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile sunt verificate conform politicii de confidențialitate.